Maatschappelijke thematiek
in een serie bijzondere projecten

Talenthotel la Pucelle

Woningcorporatie Stadlander wil meer doen dan alleen huisvesting bieden aan soms kwetsbare doelgroepen. Stadlander wil verbinden en zorgen dat mensen de aansluiting met hun omgeving en de overheid niet verliezen.

Samen maak je de wijk sterker en in deze filosofie is het project Hotel la Pucelle bedacht.

Het grote doel

Om haar huurders in 2019 een cadeau te geven wil Stadlander een theaterbeleving cadeau doen. Cultuur verbindt en inspireert en een theatervoorstelling kan hierin een mooie rol spelen. Gaandeweg ontstond het idee om zelf een voorstelling te maken: vóór de wijk, dóór de wijk. Om dit idee een ‘gezicht’ te geven met een inhoudelijk verdieping is Klaassen ontwerp benaderd. Wij bedachten een naam voor dit project en hebben alle visuele communicatie gemaakt. Maar ook de totale projectcooördinatie en alle projectcommunicatie rondom dit project is een onderdeel van onze opdracht.

Meer dan een voorstelling

Hotel la Pucelle wordt echter meer zijn dan alleen een voorstelling. De maatschappelijke thematiek die in de wijken speelt als; multiculturele verschillen, overlast, generatieverschillen, werkloosheid en eenzaamheid zijn items die onderdeel worden in de voorstelling en die we in deelprojecten gedurende het jaar in de Stadlander wijken gaan behandelen.

We willen projecten gaan draaien die het verschil gaan maken in mensen hun leven. Er komen avonden in wijkcentra waar maaltijden geserveerd worden aan lange tafels zodat eenzaamheid misschien een beetje teruggedrongen kan worden. Er komt een deelproject waarbij het bedrijfsleven gekoppeld wordt aan mensen die werk zoeken waardoor er wellicht een match komt en mensen weer aan het werk kunnen. 

‘Gewone’ mensen met bijzondere talenten vormen de grote Hotel la Pucelle show. Elk gekozen talent met een eigen verhaal krijgt een kamer in Hotel la Pucelle.