Wereldspeler op
het water

Serie corporate communicatiemiddelen voor Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster NV is een toonaangevende wereldwijde leverancier van bagger- en offshore-aannemers en maritieme diensten. Boskalis biedt een combinatie van experts, schepen en activiteiten. Met haar oorsprong in Nederland is Boskalis al meer dan 100 jaar actief.

Alle neuzen dezelfde kant op

Het toepassen van een bestaande huisstijl is een werkgebied waarvoor je gevoel voor implementatie nodig hebt. Voor koninklijke Boskalis BV heeft Klaassen ontwerp een serie incorporatie magazines gemaakt, een serie projectbladen ontwikkeld, mappen ontworpen en trainingstrajecten gevisualiseerd.

De crux bij grote organisaties is om alle neuzen dezelfde kanten op te krijgen. Vaak spelen er hele andere krachten bij het maken van een keuzes in communicatiemiddelen dan het ontwikkelen van de ogenschijnlijk beste oplossing. Politiek gevoelige projecten, of intern precaire situaties maken dat er soms op het laatste moment een andere draai gegeven moet worden aan een magazine wat eigenlijk al bij de drukker had moeten liggen.